Endesa Dron

Helicòpters, drons i dispositius tecnològics per protegir els boscos

Endesa destinarà més de 900.000 euros al Vallès Occidental en la campanya d’estiu. Així, els diners seviran per seguir protegint el medi natural i salvaguardar els boscos de la comarca. Aquest 2023 la companyia ha invertit un total de 17,3 milions d’euros a Catalunya. El Pla es vertebra, bàsicament, en la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica. També en l’ús d’helicòpters per fer termografies i vídeos HD, a més d’inspeccions visuals amb la introducció de noves tecnologies.

La novetat de la campanya de boscos és la incorporació d’un dron amb una nova tecnologia. Es tracta de l’escaneig làser del 100% de les línies aèries d’alta tensió amb una combinació de tecnologia GPS i sensors làser.

Del total de 99.443 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, el 53% són aèries. Per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. L’especial orografia dels boscos, a més, fa que la companyia destini una inversió singular per protegir els espais forestals. En concret, doncs, un 97,1% de les línies d’alta tensió (AT) que hi ha repartides pel territori són aèries. Per contra les de  mitjana tensió (MT) en són un 52,7% i de baixa tensió (BT) un 50%.

[Font imatges: Endesa]