Catedràticdoctorjoanfrancescfondevilagascón Llibre Història De L'handbol A Terrassa 2022

‘Història de l’handbol a Terrassa’ des dels orígens fins la passada temporada

Joan Francesc Fondevila i Gascón ha publicat Història de l’handbol a Terrassa. També és l’autor  del llibre El Centenari del Terrassa FC (1906-2006), i  La Secció d’Hoquei del Terrassa Futbol Club i del Club Deportiu Terrassa. Una història de llegenda. És doncs, el tercer llibre de la col·lecció Esport a Terrassa , aquesta vegada centrat en l’handbol. 

L’handbol és un esport ben arrelat a Terrassa. De fet, va començar a practicar-se el 1945 sota el nom de Terrassa Futbol Club (aleshores anomenat CD Terrassa).  El CD Terrassa, que comptava amb seccions de futbol, hoquei herba, atletisme, ciclisme o boxa, entre d’altres, hi va afegir la d’handbol. Això explica que el vermell i el blanc siguin els colors que identifiquen l’handbol local i l’actual Handbol Terrassa. 

El llibre, amb més de 170 pàgines, relata des dels orígens de l’handbol a Terrassa de la mà del Terrassa FC fins a la temporada 2021-22. Inclou més de 90 fotografies històriques així com la relació dels títols i trofeus conquerits, els resultats dels partits disputats des de l’any 1945 fins al 1989 i el llistat de jugadors i jugadores que han format part de la temporada 2021-2022 en el Club d’Handbol Terrassa.

[Foto: OmniaBooks Editorial]