Homenatge a les dones acusades de bruixes amb una placa a la plaça de la Torre del Palau

A Terrassa, com a molts d’altres indrets, moltes dones van ser acusades de bruixeria i van ser empresonades, víctimes de tortures i assassinades. A la ciutat van ser 19 les terrassenques acusades injustament entre el 1602 i el 1619. Per a totes elles, l’ajuntament ha tingut aquest dimecres un acte de record i memòria. Ha estat a la plaça de la Torre del Palau, davant del que va ser l’antiga presó del castell de la vila i on moltes van patir aquest greuge.

Olympus Digital Camera

L’origen d’aquesta iniciativa és fruit d’una proposta de resolució aprovada pel ple municipal a l’abril de l’any passat. El compromís també inclou la col·locació d’una placa amb els seus noms.

Olympus Digital Camera

La instal·lació de la placa, dins el programa de Memòria Democràtica, s’ha inclòs dins els actes del Dia Internacional de les Dones a Terrassa. S’afegeix, a més, al procés de feminització dels carrers de la ciutat amb els noms de sis d’aquestes dones que van ser considerades bruixes i a l’itinerari periòdic del Museu de Terrassa ‘Heroïnes i bruixes’.