Homenatge a les víctimes de l’atempat del despatx d’Atocha del 1977

Mantenir viu el record dels advocats laboralistes d’Atocha. L’acte ha comptat amb la participació del secretari general de CCOO del Vallès Occidental – Catalunya Central, Iván Ramos i amb l’assistència de l’alcalde Jordi Ballart, portaveus de Grups Municipals i de membres de la Corporació Local.

La matança d’Atocha va ser un atemptat de la violència ultradretana en la transició espanyola comès al centre de Madrid la nit del 24 de gener de 1977 en què fins a cinc advocats hi van perdre la vida, a banda de diverses persones més ferides.

El judici es va fer tres anys més tard i va condemnar a tres dels encausats, alguns d’ells vinculats al partit d’extrema dreta Falange Española, a més de 450 anys de presó.

A les ciutats de la Comunitat de Madrid hi ha 23 espais dedicats als advocats assassinats. També a Terrassa, on es va instal.lar una placa commemorativa a la façana del sindicat, amb l’objectiu que quedi per sempre en el record de la ciutat. Una placa que Comissions Obreres té previst reposar després que fos robada el passat novembre.