Homenatge a les víctimes del terrorisme coincidint amb el 20è aniversari de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco

El 12 de juliol de 1997 ETA assasinava Miguel Angel Blanco, regidor del PP al municipi basc d’Ermua, després de 48 hores de segrest.

Avui, 20 anys després, l’Ajuntament ha homenatjat les víctimes del terrorisme amb un minut de silenci i la lectura d’un manifest. El text, que ha llegit el tinent d’alcalde Alfredo Vega, també recorda Paco Cano, el regidor de Viladecavalls mort per ETA a Terrassa.

A banda dels grups municipals també han estat presents a l’acte el president del Consell Comarcal i el de l’Associació catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes.

Alguns grups de l’oposició han lamentat que no s’hagi consensuat el contingut del manifest. De fet la CUP no ha participat en l’acte i Esquerra, tot i ser-hi, s’ha situat en una posició lateral perquè hi ha vist una certa instrumentalització política.

El PP, partit del qual era regidor Miquel Angel Blanco, farà demà dijous al Parc de Vallparadís., un homenatge particular juntament amb l’Associació catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes.