Homenatge a Lourdes Plans en el nou número de la resvista Terme

La presentació del número 32 de la revista d’història Terme, es converteix en un sentit homenatge a la presidenta del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, Lourdes Plans, desapareguda el passat mes d’abril amb poc més de 50 anys. Companys, amics i familiars han tingut un record per Plans, sobretot des del punt de vista professional però també des de l’apreci més personal.

L’edició de Terme d’aquest any redescobreix, com el seu títol indica, l’església de Santa Maria de Terrassa i el priorat de Sant Ruf, un estudi de Carles Sánchez a partir de les novetats més recents a l’entorn d’aquesta església del conjunt d’Ègara. La revista també inclou quatre estudis històrics, sis recencions d’actes i exposicions, articles d’opinió i d’investigació de diversos autors, així com l’editorial, dedicada a Lourdes Plans.

De la presidenta s’han destacat treballs com “La vida cultural i recreativa de la Terrassa d’ahir” o “En veus de dones” dos treballs qualificats com valuoses aportacions sobre el passat de la ciutat. Terme és una revista anual editada pel Centre d’Estudis i l’Arxiu Comarcal, l’única publicació que fa importants aportacions a la Història de la ciutat.