Homenatge del Club del Mar al fins ara president de la Federació Catalana, Guillermo Álvarez

El biòleg i fins ara president de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, Guillermo Álvarez Lerma, ha rebut un homenatge al Club del Mar CRIS Terrassa. Tot plegat per la seva contribució a la difusió de les Ciències del Mar a la ciutadania.

El passat dimecres 19 de juny s’ha presentat el projecte ANERIS a la seu del Club del Mar de Terrassa de la mà de Guillermo Álvarez. Una de les finalitats d’aquest projecte és la d’acostar, connectar i fomentar la cultura marina envers la biodiversitat que conté el litoral català des de la col·laboració ciutadana recopilant totes les observacions possibles de biodiversitat marina a través de les imatges obtingudes per persones que fan busseig per detectar els canvis que s’estan produint en les espècies degut al progressiu escalfament de l’aigua.

La observacions d’espècies invasores, la pressió humana a les costes, la presència de microplàstics o el descens de la biodiversitat són fenomens que s’estan produint. Segons el Club del Mar Terrassa convé fer un seguiment des de la col·laboració ciutadana del busseig. D’aquesta manera s’aporta material que permet als científics desenvolupar els seus treballs de recerca. El Club del Mar CRIS Terrassa col·labora en aquest projecte recollint imatges dels fons marins dels bussejadors voluntaris.