Homenatge institucional a Lluís Companys a Terrassa

Aquest diumenge a Terrassa s’ha celebrat un acte d’homenatge a Lluís Companys amb motiu del Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme. A les 12 del migdia s’ha fet aquest homenatge a la Plaça Lluís Companys de Terrassa amb una cinquantena de persones i membres dels grups polítics del PSC, Terrassa en Comú, Pdecat i ERC-MES.

Meritxell Lluís, regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, ha estat l’encarregada de llegir el manifest de la Junta de Portaveus on ha recordat la figura del president Companys i ha demanat més justícia social i llibertat. Meritxell Lluís també ha parlat de les paraules de Pablo Casado referents a Lluís Companys.

En acabar el manifest s’ha fet un minut de silenci i l’actor Francesc Falguera ha fet una lectura d’un poema de Ventura Gassol dedicat a Lluís Companys. Després d’això s’ha fet l’ofrena floral amb el Cant dels ocells a càrrec de la flautista del conservatori Alaba Valero. Al final de l’acte s’ha cantat l’himne de Catalunya.