L’Observatori de l’Aigua organitza un taller pràctic sobre els ajuts socials per reduir la factura

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa ha organitzar aquest dimarts un taller sobre els ajuts socials en la factura de l’aigua. En el taller, al centre cívic President Macià, s’ha explicat quins són els ajuts socials, qui se’n pot beneficiar i com es poden sol·licitar.

Poden demanar els ajuts socials les unitats familiars en situació de vulnerabilitat econòmica, de risc d’exclusió residencial o amb tots els seus membres en situació d’atur, perceptors de pensions contributives o de prestacions socials de caràcter econòmic i destinataris dels fons de la prestació econòmica de la Renda Garantida de Ciutadania.

L’Agència Catalana de l’Aigua bonifica el 100 per cent del cànon de l’aigua, una bonificació que baixarà al 50 per cent si es superen els 27 metres cúbics de consum per trimestre i llar. Per la seva part l’Ajuntament bonifica el 100 per cent de la quota de servei del subministrament municipal d’aigua. No s’aplicarà la deducció si se supera el segon tram de consum.

Els ajuts es poden demanar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del carrer Pantà, a les oficines de Taigua, al web de l’ACA o trucant al 012. Cal estar empadronat al domicili on es demanen els ajuts i tenir-hi contracte de subministrament.

Per més informació podeu consultar el tríptic informatiu de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa.

Foto: Observatori de l’Aigua de Terrassa