Humana recupera 938 tones de roba usada al Vallès Occidental amb una finalitat social i ambiental

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat a la comarca del Vallès Occidental 938 tones de tèxtil usat al 2017. Aquesta organització promou, des del 1987, la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

Les donacions són pràcticament iguals a les de l’any anterior (945 tones). Aquestes xifres confirmen la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. El tèxtil és la fracció recollida selectivament amb un potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

La roba procedeix dels més de 250 contenidors de color verd d’Humana on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. L’objectiu de la fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.

Humana recull roba a 19 municipis i on més roba s’hi ha recollit és a Sant Cugat del Vallès, amb 194 tones; Rubí amb 129; Terrassa amb 21 i Sant Llorenç Savall amb 10 tones. A Catalunya, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit 5.082 tones al 2017.