HUMANA recupera més de 428 tones de roba usada a la comarca durant els primers sis mesos del 2019

HUMANA Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 428,5 tones de roba usada al Vallès Occidental durant el primer semestre de 2019. Aquest registre equival a 866.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades.

A Terrassa s’han aconseguit 4,7 tones a través de la quinzena de contenidors verds instal•lats en espais privats però d’accés públic de la nostra ciutat. A Sant Cugat se n’han superat les 90 i a Rubí, més de 60 tones. La quantitat és més elevada als municipis on l’Ajuntament té conveni directe amb aquesta entitat.

L’Agència de Residus de Catalunya afirma que només es recupera el 12% de la roba que els catalans rebutgen anualment. Per això afirmen que calen més punts de recollida i més sensibilització. HUMANA té una planta que pot valoritzar el 90% de les peces que els hi arriben.

La recollida del tèxtil representa un estalvi en la gestió dels residus sòlids urbans i també de recursos. Així, les dades comarcals representen un estalvi de 1.326 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera.

HUMANA s’ha consolidat com un agent de l’economia social, verda i circular. Els beneficis d’aquesta fundació es destinen a despeses de lloguer i salaris dels 600 treballadors de tot l’Estat (120, a Catalunya) i també a projectes socials a casa nostra i de cooperació al desenvolupament a l’Àfrica, Amèrica del Sud i Àsia relacionats amb l’agricultura, l’educació, la salut o ajuts d’emergència.