Ignasi Cusidó, nou president del Club Cecot Internacionalització

Ignasi Cusidó ha assumit la presidència del Club Cecot Internacionalització amb el compromís d’ajudar les empreses a enfrontar els reptes globals. Així, l’actual conseller delegat de l’empresa Lamp aporta una àmplia experiència en la gestió d’empreses. També una dilatada experiència en la internacionalització, així com un compromís amb la sostenibilitat i la innovació.

Després d’un mandat de cinc anys, Núria Betriu deixa la presidència per dedicar-se a les funcions de representació institucional de la Cecot com a vicepresidenta de l’entitat.

Ignasi Cusidó, ha format part del comitè de la patronal des de gener de 2016 fins a maig de 2024. També ha estat vocal del Club d’Internacionalització des de l’1 de gener de 2008.

Cusidó ha destacat la seva intenció de redefinir i reactivar la Junta Directiva i fomentar la interacció entre el Club i els socis de la Cecot. A més explica que vol establir tres eixos de treball específics per al Club. Són fomentar el networking i la mentoria, adaptar a les empreses al nou entorn internacional i acompanyar-les en el procés d’internacionalització. El nou president considera fonamental aprofitar les experiències de les empreses exportadores per crear una xarxa de suport. I així poder compartir coneixements amb les empreses que estan començant en l’exportació.

Les empreses afronten diversos reptes en el procés d’internacionalització entre els quals destaca un proteccionisme creixent. En aquest sentit, el president ha subratllat que davant el repte de la internacionalització, el Club ofereix suport i acompanyament estratègic en cada etapa del seu procés d’internacionalització, identificant les seves necessitats i oferint solucions adaptades.

Sota el lideratge d’Ignasi Cusidó, el Club Cecot Internacionalització reafirma el seu compromís a continuar essent un motor de suport per a les empreses en el seu procés d’internacionalització. Tot ajudant-les a enfrontar els reptes globals i a aprofitar les oportunitats de creixement.

Perfil d’Ignasi Cusidó

Cusidó es va graduar als Estats Units i posteriorment va completar els seus estudis en administració i gestió d’empreses a l’EUNCET. Compta amb un MBA d’EADA, un MDO d’ESADE. Recentment ha finalitzat un PDG a l’IESE, compassant la seva preparació acadèmica amb el desenvolupament professional de les seves funcions de director general i conseller delegat de l’empresa familiar.

Amb més de vint anys en la indústria de la il·luminació, Ignasi Cusidó ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en el grup familiar Lamp. Com a CEO, va dirigir la internacionalització del grup, expandint-lo arreu del món i arribant al 70% dels ingressos provinents dels mercats globals. Actualment, l’empresa té 5 filials i 3 oficines pròpies a diferents països.

A més, Ignasi Cusidó ha estat fundador i primer president del CICAT (Clúster d’Il·luminació de Catalunya), contribuint activament a l’auge de la indústria de la il·luminació. És també membre fundador de SECPHO, el Clúster Fotònic de Catalunya. Ha estat part del Consell d’Administració d’ACCIO, implicant-se personalment en el suport a les empreses per innovar i internacionalitzar-se.

[Font Imatge: Cecot]