Ignasi Giménez, reelegit president del Consell Comarcal amb els vots del PSC, JxCat i els comuns

L’alcalde de Castellar, el socialista Ignasi Giménez, ha estat reelegit aquest divendres president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Ho ha estat amb els vots del seu partit, el PSC, i de Junts per Catalunya i En Comú Guanyem. Entre els tres han sumat 20 dels 39 consellers, just la majoria absoluta. Esquerra, Ciutadans i la CUP-Amunt han votat els seus propis candidats, Pol Altayó, Isabel Martínez i Maties Serracant. Tot per Terrassa i el PP s’han abstingut.

El ple de constitució del nou mandat s’ha celebrat a l’Ajuntament de Sabadell i ha començat amb la benvinguda per part de l’alcaldessa amfitriona. L’elecció de Giménez s’ha fet en primera volta i en votació secreta un cop els consellers i conselleres han promès o jurat el càrrec.

En el seu primer discurs com a president electe Ignasi Giménez ha establert les prioritats del mandat: els temes socials, la reindustrialització de la comarca, la natura, el patrimoni i corregir els dèficits en finançaments i infraestructures.

Esquerra s’ha mostrat molesta amb el pacte entre el PSC, Junts i els comuns i ha criticat que els postconvergents hagin renunciat a configurar un govern independentista. Durant tot el ple un grup de persones convocades per l’ANC s’ha concentrat davant del consistori sabadellenc per protestar contra aquest suport de Junts als socialistes.

El PSC és el partit amb més representació al Consell Comarcal amb 12 consellers o conselleres. El segueixen Esquerra amb 10, Junts per Catalunya amb 5, Ciutadans amb 4, En Comú Guanyem amb 3, la CUP i Tot per Terrassa amb 2 cadascun i 1 el PP amb 1. Terrassa és el municipi que aporta més representants, 5. De Tot per Terrassa, Jennifer Ramírez i Javier Fernández, del PSC, Eva Candela; d’Esquerra, Pep Forn; i de Ciutadans, Isabel Martínez. Miquel Sàmper, de Junts per Terrassa, ha renunciat aquesta setmana al seu lloc de conseller en no compartir que el seu partit hagi pactat amb el PSC per governar el Consell Comarcal.