Ii Marxa Exploratòria Sobre Accessibilitat Universal De La Cup4

II Marxa Exploratòria de la CUP a Sant Pere contra les barreres arquitectòniques i sensorials

La CUP a Terrassa ha organitzat aquest dissabte la II Marxa Exploratòria sobre l’Accessibilitat Universal.  I ho ha fet en un recorregut pel barri de Sant Pere.  La iniciativa ha  consistit en experimentar les dificultats que es troben les persones amb mobilitat reduïda i les persones cegues o amb dèficit visual en moure’s per Terrassa. Així s’han fet evidents les barreres arquitectòniques i sensorials amb que es troben les persones amb diversitat funcional en el seu dia a dia. Una iniciativa semblant ja s’havia portat a terme fa uns mesos al barri de Ca n’Aurell.

L’acció ha comptat amb més de 15 persones participants entre les que hi havia membres del col·lectiu Prou Barreres. Per fer-ho possible s’ha comptat amb diverses cadires de rodes, cedides per Oncolliga Terrassa. A més d’un bastó per a l’experiència de mobilitat de persones amb discapacitat visual.

Al finalitzar el recorregut a la Plaça del Mestre Serrat, la formació anticapitalista ha organitzat una taula rodona. Cadascun dels participants han exposat les seves impressions sobre l’experiència viscuda, els entrebancs detectats, les solucions a implementar. També  el paper de l’Ajuntament i el civisme social per aplicar aquestes solucions. Per finalitzar l’acte, es va organitzar un vermut i pica-pica al Casal de La Tafanera.

Pels organitzadors ha quedat palesa la deixadesa de l’espai públic en relació a l’accessibilitat universal i el llarg camí que queda encara per recòrrer perquè sigui efectiva.

Des de la CUP s’aposta per una accessibilitat 100% universal, on cap persona és trobi discriminada.

 

[Fotos: Cup Terrassa]