Immersió en el món de Minyons en l’acte institucional pel seu 40è aniversari

Sessió d’immersió en el món malva en l’acte institucional a Minyons de Terrassa amb motiu del seu 40è aniversari. La Casa Museu Alegre de Sagrera es va omplir de convidats a una cerimònia per fer balanç a quatre dècades de la Colla i homenatjar als seus nombrosos impulsors i responsables. L’acte va arrencar amb un sopar per tot seguit passar als parlaments de membres fundadors, històrics, populars i emblemàtics, presidents i caps de colla, que van fer un repàs al fenòmen Minyons des de la seva fundació el 1979.

També va haver-hi temps per a les reflexions més tècniques i de si el futur passa per fer castells més grans o perfeccionar als què es fan en l’actualitat. També es va parlar dels valors, de les emocions i dels sentiments que comporta sentir-se part de la Colla i de la innovació que Minyons ha aportat al món casteller ja des dels seus inicis. Des de la Generalitat es va comparar la trajectòria de Minyons amb l’evolució i objectius de país. Mentre que des de Terrassa es va destacar els valors que la ciutat comparteix amb la colla malva.

Durant l’acte es va projectar un video amb els principals castells històrics aconseguits pels Minyons, molts dels quals formen part de la història castellera com són el 2 de 9, el 4 de 9 net i el 3 i 4 de 10. Durant la celebració també s’han entregat les insígnies als membres que porten més de 25 anys a la Colla així com a antics presidents i caps de colla. L’acte ha acabat amb un regal per a tota l’entitat, una cançó del grup Doctor Prats composta expressament pel 40è aniversari de Minyons de Terrassa.