Imminent vianantització de carrers amb els fons Next Generation

Amb l’inici d’any començaran les obres per vianantitzar total o parcialment el Passeig Comte d’Ègara, i els carrers de la Font Vella, del Forn, del Vall, Mina, Portal Nou, Col·legi i un tram del carrer Cervantes. Aquests treballs formen part d’un projecte més ampli de mobilitat que es finançaran amb els 8,9 milions aprovats pels fons europeus Next Generation.

En total Terrassa hi destinarà uns 12 milions d’euros per desenvolupar projectes de millora de l’espai públic, accessibilitat i mobilitat sostenible. El projecte preveu millorar l’accessibilitat de carrers amb obres de vianantització en alguns vials, ampliació de voreres, millores en encreuaments i mesures pels entorns escolars segurs. També es preveuen actuacions a la Ronda de Ponent, a l’Avinguda Abat Marcet o a la carretera de Rellinars entre d’altres.

En aquest paquet d’actuacions que han rebut finançament europeu, hi ha la millora de la senyalització, semàfors i l’elevació de la calçada en punts estratègics, per pacificar el trànsit. També millores per potenciar el transport públic reforçant el servei en benefici no només de l’usuari sinó de tota la ciutadania.

En conjunt es posaran les bases perquè Terrassa compleixi amb la Llei de baixes emissions i reduexi el CO2 a l’atmosfera. Els projectes aprovats en aquesta convocatòria dels Next Generation s’hauran de fer en els pròxims tres anys. En concret s’inverteixen gairebé 9 milions de la convocatòria d’ajuts, una mica més de 3 milions aportats per l’Ajuntament i 100.000 euros de la Diputació.

Obres Vianants 1Obres Vianants 2

Obres Vianants 3Obres Vianants 4