Inaugurada la primera Biblioteca de les Coses de Terrassa

Una cadira de rodes, un ventilador o petits electrodomèstics. A la majoria de les cases s’acumulen objectes que hem fet servir de manera puntual però que ja no necessitem. Ocupen espai, costen diners i acaben fent nosa.

No caldria comprar aquestes coses si les compartíssim. Així neix el projecte de la Biblioteca de les Coses. La primera s’ha inaugurat a Terrassa al Casal Cívic de Sant Pere.

Així, ha nascut de la mà de Barris Futurs, Comunalitat urbana de Terrassa i l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere.

Aquesta Biblioteca de les Coses funciona de la mateixa manera que una biblioteca convencional, però el préstec és d’objectes i utensilis i no de llibres.

Amb els objectes, que són donacions del veïnat, es forma un catàleg en línia. Aquest llistat es pot consultar en aquesta pàgina web  i es pot sol·licitar el préstec enviant un correu electrònic aquí .

De moment, cada dimarts i divendres s’accepten donacions d’objectes al Casal Cívic de Sant Pere en l’horari d’obertura habitual del Casal.

Per a l’adequat funcionament de la biblioteca, els objectes donats han d’encaixar en una de les següents categories: de Bricolatge-Jardineria, com podrien ser una pala, un extensor de rodells per pintar sostres, un trepant o una serra elèctrica. De Criança, com un cotxet, una cadira pel cotxe o una bicicleta infantil. De Cura, com ara cadires de rodes, un bastó o una barana per la dutxa. Petits Electrodomèstics, com un ventilador, un microones o una soldadora, i Oci, com una paella de festa major, tendes per acampar o focus de llum per esdeveniments.