Inaugurat el nou tanatori d’Àltima, el tercer de la ciutat

Entra en funcionament el nou tanatori d’Àltima, la tercera opció per a la ciutadania. Els responsables del grup funerari, capdavanter a Barcelona, aspiren a prestar entre 350 i 400 serveis funeraris anuals, un terç del total. Una xifra a la que pensen arribar en 3 o 4 anys.

Aquest equipament, és el primer del grup a la comarca i donarà cobertura a Terrassa i a poblacions properes com Matadepera i Viladecavalls.

El grup funerari assegura que vol competir amb l’empresa municipal oferint un producte alternatiu i guanyant-se la confiança de la gent dia a dia. D’aquesta manera s’incrementa la llibertat d’elecció de la ciutadania, la característica que més s’ha remarcat en els discursos d’inauguració.

El nou equipament té tres sales de vetlla independents i amb accés propi, de 123 metres quadrats cadascuna, que ofereixen més privacitat. Asseguren que tenen un ventall de possibilitats adaptat a tots els pressupostos i transparència en les tarifes, penjades a la pàgina web.

La qualitat, la professionalitat, el tracte amb les famílies i la personalització de tots els serveis, són altres de les característiques del grup, afirmen.

Està situat al polígon industrial de Can Petit, en un solar de 5.000 metres quadrats. S’hi han edificat 1.380, en una única planta baixa i amb criteris d’eficiència energètica. El tanatori compta amb oratori per a cerimònies laiques o religioses, aparcament -109 places- i jardins.

La inversió global és de 3,3 milions d’euros i és obra de l’estudi Batlle i Roig Arquitectura.