Incentius fiscals i turisme cinematogràfic, en l’assemblea de la Spain Film Comission al PAC

Una trentena d’oficines distribuïdes a les diferents comunitats autònomes treballa en xarxa per facilitar als productors la gestió de rodatges de tot tipus d’obres audiovisuals en territori espanyol. És a dir, s’encarrega de vendre Espanya com a plató. Alhora, assessora sobre finançament, localitzacions, gestions administratives i serveis de tota mena. Aquesta associació sense ànim de lucre és la Spain Film Comission i aquest dijous ha celebrat a Terrassa, al Parc Audiovisual, la seva assemblea general.

Un dels punts clau per atraure rodatges internacionals són la seguretat jurídica i els incentius fiscals, un aspecte que fa només 3 anys no es contemplava però en el que s’ha pogut avançar darrerament.

Els membres de la Spain Film Comission es feliciten perquè han aconseguit que a les pel·lícules rodades a Espanya consti que existeixen ajudes de l’Estat i s’especifiquin les localitzacions. Un fet que els permetrà avançar en el turisme cinematogràfic. De fet, l’any que ve, han aconseguit que la Fira Internacional de Tursime FITUR compti amb un espai específic. El conveni es podria signar la propera setmana.

Un dels principals reptes que es marquen per al nou exercici és atraure els mercats emergents de l’Índia i la Xina.