Incertesa sobre el nou govern de la Diputació a menys de 48 hores del ple de constitució

Dijous a les 12 del migdia es constitueix la Diputació de Barcelona del mandat 2023-2027. A menys de 48 hores encara hi ha incertesa sobre quins partits governaran l’ens provincial i qui el presidirà. Junts ja ha manifestat que no reeditarà el pacte amb el PSC i Esquerra tampoc no en vol saber res.

Sobre la taula, dues opcions: un govern del PSC amb els comuns que sumaria 22 diputats, o un de Junts i Esquerra, que en tindria 23. Cap de les dues fórmules arriba als 26 diputats de la majoria absoluta i, en segona volta, guanyaria la que tingués més vots. La diputada de Tot per Terrassa, Maise Balcells, pot decantar la balança cap a un costat o l’altre sense entrar al govern. La seva abstenció reforçaria el bloc sobiranista. La formació municipalista posa sobre la taula un document de compromisos per a Terrassa.

Alguns mitjans apunten a un acostament de Tot per Terrassa al PSC i els comuns però no es dona res per fet i les negociacions continuen a l’espera d’arribar a un desenllaç dijous.

Els quatre diputats del PP podrien donar el vot a la candidata socialista, Lluïsa Moret, però sembla poc probable que es repeteixi la maniobra de l’Ajuntament de Barcelona a les portes d’unes eleccions generals.

El PSC té 17 diputat, Junts 12, ERC 11, En Comú Guanyem 5, el PP 4, Tot per Terrassa 1 i Vox 1.