Incertesa sobre la finalització de les lligues d’hoquei herba

Si s’acabarà o no les lligues estatals d’hoquei herba és ara mateix una incògnita, després de la reunió telemàtica de la Comissió Delegada de la Federació Espanyola (RFEH) celebrada aquest dimecres. En un comunicat emès per l’ens federatiu, s’assenyala que s’ha acordat posposar qualsevol decisió sobre les competicions fins a la primera quinzena del mes de maig. I és que es vol tenir la certesa absoluta sobre si hi haurà o no possibilitats de reprendre les lligues nacionals, una vegada s’activi el desconfinament progressiu per part de les autoritats sanitàries.

A més en els propers dies l’Eurohockey League (EHL) s’ha de reunir per parlar de la màxima competició continental de clubs del 2020 (ja cancel·lada) i del 2021, la la Federació Internacional (FIH) s’ha de pronunciar sobre la Pro League d’aquest any i del proper i la Federació Europea (EHF) ha de fixar les dates del Campionat d’Europa del 2021. Segons el comunicat de la RFEH, “tot això és determinant per organitzar el calendari de la propera temporada, que influeix en la decisió sobre si  hi haurà o no ascensos i descensos“.

Classificació

La Divisió d’Honor Masculina, amb cinc jornades per acabar la fase regular fins a l’aturada per l’Estat d’Alarma, deixa l’Atlètic Terrassa líder amb 28 punts, dos més que el Club de Campo i el Club Egara i cinc més que el RC Polo. A la part baixa, el CD Terrassa lluita per mantenir la categoria ocupant la plaça de promoció de descens amb 7 punts, un per sobre del cuer, el RC Jolaseta. A la Divisió d’Honor “B”, amb set jornades per cloure la fase regular, el Línia 22 ocupa provisionalment una segona posició que li podia atorgar l’ascens a la màxima categoria.

A la Lliga Iberdrola Femenina, amb cinc jornades per finalitzar la competició regular, cap dels equips terrassencs ocupen les primeres places que són per a Club de Campo, SPV-Complutense, RC Polo i Júnior FC. El CD Terrassa és cinquè amb 18 punts, un més que el Club Egara, sisè. L’Atlètic, vuitè amb 8 punts, se salvaria ara per ara de disputar la promoció de descens.