Indignació davant l’agressió masclista i racista que ha patit una veïna de Terrassa

El govern municipal ha expressat la seva “més enèrgica repulsa i condemna” a les agressions i insults que va patir aquest dilluns al matí una veïna de Terrassa mentre feia ús de les instal·lacions dels horts urbans situats al Camí dels Monjos, entre Torresana i Vilardell.

Els fets van tenir lloc cap a quarts de deu del matí, quan presumptament dues persones van atacar la víctima amb agressions verbals de caire racista i masclista i la van agredir físicament causant-li diverses lesions, entre elles un os trencat,  i contusions per les quals va haver de ser traslladada en ambulància a l’Hospital de Terrassa.

La víctima és membre de la Junta Directiva de l’Associació de Veïns de Torre-sana, una de les entitats que gestiona aquests horts urbans amb un projecte d’hort solidari i comunitari. Els dos agressors també formen part de la comunitat de l’hort.

El govern municipal també “ofereix tot el seu suport a la víctima i al seu entorn, com també a l’AV de Torre-sana”.

Per la seva banda la Comissió 8 de Març i l’ANC-Terrassa per la Independència també condemnen  i rebutgen contundentment l’agressió racista i de gènere que ha patit una veïna de Terrassa nascuda a la República Dominicana.

Els dos comunicats comparteixen  la indignació davant la violència racista i de gènere i se solidaritzen amb la víctima.

La Comissió condemna l’actuació d’aquests dos individus, la seva actitud obertament masclista, classista, racista i xenòfoba, així com els insults i les amenaces que, de manera reiterada, han proferit contra persones – i especialment dones- d’altres ètnies i orígens. Lamenta que en una ciutat com la nostra, capdavantera en la lluita a favor de la igualtat, obertament solidària i feminista, es produeixin impunement fets com aquest.

Per la seva part l’ANC insta a la ciutadania a que denunciï i rebutgi totes les formes de discriminació i que hi actuï en contra cada dia.

Les dues entitats exigeixen a les autoritats i a les diferents institucions implicades en la defensa dels drets de ciutadania que actuïn de manera proporcional a la gravetat dels fets i que prenguin les mesures necessàries per prevenir, sancionar i corregir aquesta mena de comportaments antisocials, per a la salvaguarda de la cohesió social coma a vlaor essencial de tota la comunitat.

Qui també ha enviat un comunicat sobre aquests fets ha estat Terrassa sense murs. L’entitat denuncia que “durant els últims mesos i a instàncies de les veïnes, la policia local s’ha hagut de personar en diverses ocasions a l’hort ja que els insults i amenaces tant a la víctima com a altres persones del col·lectiu han estat una constant”. Lamenten que  des del cos de policia local “no es prenguessin mesures preventives per evitar els fets d’ahir i tallar d’arrel les conductes agressives de base racista.”

A més, demana una resposta contundent per part de l’Ajuntament de Terrassa i dels Jutjats de Terrassa i destaca que hi ha hagut un repunt de les actituds racistes a la ciutat: “El mes de maig vam denunciar l’aparició de pintades islamòfobes a la mesquita de Ca N’Anglada. Can Palet també ha patit actes similars i l’organització Democràcia Nacional ha muntat parades a la nostra ciutat per repartir publicitat feixista on s’ataca clarament a una part de la població.”

Aquesta denúncia també la fa el PSUC – viu, que condemna l’agressió i demana polítiques efectives contra aquests casos: “La democràcia es construeix promovent els valors de la igualtat, la llibertat, el respecte i la tolerància. I també centrant la política en combatre les desigualtats. És necessari millorar les polítiques socials, d’ocupació i educatives per evitar que el feixisme es nodreixi de la por i la falta d’oportunitats.”

Per la seva banda, CUP Terrassa crida a donar “una resposta unitària i ‘de ciutat’ davant l’agressió racista de Torre-sana”. Demana també una actuació de l’Ajuntament “a l’alçada dels fets”. Considera també que “ara és el moment que els moviments socials, veïnals i polítics de Terrassa es coordinin per donar una resposta unitària contra el racisme a la nostra ciutat”.