Ingressa a presó un home com a presumpte autor d’onze robatoris violents en farmàcies

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir, el 13 de març, un home de 59 anys com a presumpte autor de deu robatoris amb violència i intimidació en farmàcies dels districtes de Sarrià-Sant-Gervasi, l’Eixample, Horta-Guinardó i un en grau de temptativa a Terrassa. El modus operandi habitual consistia en ocultar el seu rostre amb una mascareta o amb la caputxa de la dessuadora i intimidar les treballadores dels establiments, habitualment amb una arma de foc, tot i que en dues ocasions també va usar armes blanques. Un cop a l’interior de la farmàcia s’enduia els diners de la caixa enregistradora. La majoria de testimonis el van poder descriure i reconèixer.

El lladre va perpetrar el primer robatori el 14 de juliol de 2022 en una farmàcia del carrer d’Aribau. L’endemà ho va tornar a intentar a Terrassa. En aquesta ocasió mentre esgrimia un ganivet, tot i que va marxar de l’establiment sense haver pogut consumar el robatori. Entre el juliol i setembre de 2022 el lladre va atracar fins a tres farmàcies més al districte de Sarrià-sant Gervasi, d’on es va endur 4.800 euros. Després d’una aturada, va començar l’any 2023 amb un robatori en una farmàcia de Sarrià. Entre el febrer i març en va cometre cinc més.

Finalment, els Mossos d’Esquadra el van poder detenir mentre feien un dispositiu policial per localitzar-lo. El 13 de març havia actuat de nou en una farmàcia de Sarrià d’on s’havia endut 100 euros després d’haver intimidat la treballadora amb l’arma de foc simulada que utilitzava. Un cop consumat el robatori es va dirigir cap a l’estació de Sarrià dels Ferrocarrils de la Generalitat amb la intenció d’agafar el tren en direcció a Terrassa. És el punt on els agents que duien a terme el dispositiu el van detectar. Quan el comboi feia el trajecte de Sarrià cap a l‘estació de Les Planes, els agents de paisà el van poder detenir. Durant l’escorcoll, els policies li van trobar prop de 500 euros en efectiu, la pistola semiautomàtica simulada i part de la fulla d’un cúter.

El detingut va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.