El nombre de persones ingressades per la Covid-19 frega la cinquantena i nou d’elles estan a la UCI

Aquest dimarts ja hi ha 49 persones hospitalitzades a Terrassa per la Covid-19, de les quals nou estan en estat greu. S’hi hi sumem els que són en seguiment domiciliari la xifra de caso positius a Terrassa és de 72.

On n’hi ha més és al Consorci Sanitari de Terrassa. En aquest centre hi ha ingressades per coronavirus quaranta persones, de les quals 29 són a la planta d’hospitalització i vuit a la Unitat de Cures Intensives. Tres més són a urgències dues en hospitalització domiciliària. Els CST ha activitat nous punts d’atenció telefònica per atendre les trucades dels pacients als centres de primària i als hospitals.

Pel que fa a Mútua Terrassa hi ha nou persones ingressades: vuit a la planta d’hospitalització i una a la UCI. A més unes altres 21 persones es mantenen aïllades a casa amb seguiment domiciliari derivades de l’hospital universitari i dels centres d’atenció primària que la Mútua té a Terrassa, Olesa i Sant Cugat.

En tot Catalunya, dilluns es van detectar gairebé 500 positius nous i la xifra de persones infectades, pendent d’actualització aquest dimarts, ja supera les 1.400, 74 de les quals en estat greu. Fins ara han mort divuit persones per la Covid-19, una d’elles a Terrassa. A tot Espanya hi ha 11.178 casos de la Covid-19, uns 2.000 més que ahir a aquesta hora, i gairebé mig miler de morts.

 

Gratuït l’aparcament i el servei de televisió a les habitacions de l’Hospital

Davant de l’episodi de coronavirus, el Consorci Sanitari recomana que només en casos indispensable es visitin pacients de de l’Hospital, que tenen gratuït el servei de televisió a les habitacions. El centre sanitari només permet un acompanyant per persona i demana que, si és possible, sempre sigui la mateixa. L’aparcament de l’hospital aquests dies és gratuït mentre que el restaurant és tancat.