Ensenyament

Inici sense incidències d’un curs escolar avançat

Unes 150 famílies han estat ateses durant els primers dies de setembre a l’Oficina d’Escolarització Municipal (l’OME). Aquesta xifra representa la normalitat amb que ha començat aquest curs escolar avançat, segons l’Ajuntament. Així ho ha dit la regidora d’Educació, Teresa Ciurana a les preguntes que li ha fet l’oposició en la Comissió de Cicles de la Vida, celebrada aquest dilluns.

Tots els centres d’ensenyament han iniciat el curs sense incidències remarcables sobretot pel què fa als monitors destinats a les activitats extraescolars que s’han fet a les tardes. L’anormalia més destacada és que només en els cursos de nens de dos anys de les llars d’infants, hi ha llista d’espera per accedir a alguna de les 336 places disponibles i ara ocupades. Els 303 alumnes d’un any, han començat el curs amb normalitat ocupant les mateixes places disponibles.

Igual que ho han fet els 1.858 alumnes que aquest curs han començat Primària, i els 2.620 alumnes que ho han fet a Primer d’ESO. També han augmentat en dues, les places al Conservatori i en 56 a l’escola d’Art i Disseny, tot i l’augment de la tarificació social. L’oposició s’ha interessat per si es complien les ràtios establertes a P3, de 20 i 22 alumnes per a centres més complexes. El PSC ha lamentat l’augment de la despesa que representa haver començat el curs amb una setmana d’antel·lació quan aquests recursos es podrien destinar a lluitar contra la segregació.

Totes aquestes dades són abans de valorar algun tipus d’ajust que s’hagi de fer en algun dels centres d’ensenyament i de l’impacte que tindrà la matricula viva. D’altra banda aquest mateix dilluns a la tarda, l’Ajuntament s‘ha reunit amb les famílies afectades per la intoxicació alimentària detectada a finals de juny en dos casals de la ciutat. Des d’aleshores s’ha fet un seguiment de les 111 persones afectades pel brot, que va ser a causa d’un bacteri en alguns dels ingredients servits per l’empresa de càtering.

Per als casals del pròxim estiu, s’ha establert fer tallers i cursos de formació sobre la manipulació d’aliments. Finalment la comissió ha celebrat que a principis d’aquest mes no hi havia cap cas de COVID en les 25 residències d’avis de la ciutat. Només en una s’havia detectat la baixa d’algun treballador per aquesta malaltia. Una situació que ha millorat molt i que permet a les famílies anar visitar els seus parents.