Inquietud entre els pares de l’escola Fàtima per les baixes del personal a causa de la pandèmia

Algunes famílies vinculades a l’AMPA de l’Escola especial Fàtima denuncien la mala gestió i la manca d’empatia de l’Ajuntament pels alumnes del centre que, segons ells, en aquests moments de pandèmia no estant rebent l’atenció adequada. Els pares es queixen que de la trentena de professors que hi ha d’haver en el centre per atendre a les necessitats especials d’uns 87 alumnes, hi ha una mitjana de vuit professors de baixa cada dia. També diuen que aquestes baixes no es cobreixen totes i que les conseqüències les pateix l’atenció als nens molts dels quals han deixat de rebre les especialitats de logopèdia o fisioteràpia.

Per tot això, reclamen l’atenció especial que necessiten els alumnes després d’haver patit un confinament i una pandèmia i que recuperin les pautes i rutines amb els seus professors habituals. El centre admet que la situació causada per aquesta sisena onada de la pandèmia és “excepcional”, amb mestres i alumnes confinats, però que s’està complint amb el servei perquè l’educació dels infants no es vegi afectada. Per la seva banda l’Ajuntament desmenteix que els alumnes no estiguin ben atesos tot i l’excepcionalitat de la situació que ha comportat el tancament d’aules i el confinament d’alumnes arreu i haver de cobrir “un dia per l’altre” les 513 baixes que s’han donat a tot el Vallès.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, desmenteix una suposada desatenció dels alumnes de Fàtima i afirma que s’han respectat els grups bombolla i s’actua amb transparència, tot i que admet que potser “han hagut de deixar de fer algunes activitats, com a tots els centres educatius de Catalunya”. Ciurana assegura que a Terrassa s’estant cobrint els serveis essencials i totes les baixes dels professors “amb més o menys retard”, i posa d’exemple l’escola Fàtima on en un dia es van detectar fins a 12 persones de baixa.

La regidora que agraeix l’actuació i l’esforç de tots els equips directius dels centres escolars de Terrassa, afegeix que s’ha contractat personal itinerant per cobrir totes les baixes dels centres d’ensenyament de la ciutat perquè s’han esgotat totes les bosses de substitucions, després de cobrir 9.300 places en 11 dies, a la Primària de tot Catalunya.