Voluntaris del grup de comunicacions de la Federació d’ADFs del Vallès Occidental instal·lant càmeres.

Instal·len 50 càmeres per evitar incendis a punts estratègics del Vallès Occidental

La Federació d’ADFs del Vallès Occidental ha incorporat aquest hivern 50 noves càmeres de vigilància d’incendis a la xarxa vigilant.cat.

La instal·lació de videovigilància a punts estratègics permet  tenir una informació de qualitat a temps real. També serveix perquè ADFs, Agents Rurals, PVI i Bombers la puguin utilitzar per comprovar quin és l’estat de la situació i prendre les mesures pertinents. La informació proporcionada per altres càmeres ja s’ha utilitzat  en diverses ocasions en serveis a la comarca. Aquestes imatges també poden ser consultades en diferit (10 minuts aproximadament), accedint al web vigilant.cat. En aquesta pàgina web del Secretariat de Federacions i ADFs de Catalunya es pot consultar la xarxa de càmeres de les ADFs. Donen suport al sistema de vigilància forestal. Els punts, on voluntaris del grup de comunicacions de la Federació d’ADFs del Vallès Occidental han instal·lat les càmeres, han estat escollits després de fer un estudi sobre la seva visibilitat.  

Amb aquestes noves incorporacions, la xarxa disposarà de 82 càmeres donant cobertura als següents municipis: Matadepera, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Castellar del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Castellbisbal, Granera, Talamanca, Rellinars, Viladecavalls, Vacarisses, Ullastrell, Gallifa i Sant Llorenç Savall.

Cal remarcar que aquestes noves incorporacions de càmeres s’ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Fundació Patrimoni Natural i els Ajuntaments dels diferents municipis implicats. En aquesta ocasió hi ha pogut participar, gràcies a les aportacions de particulars i d’empreses com Cideyeg o INGESCO.

Voluntaris del  de la Federació d’ADFs del Vallès Occidental instal·lant càmeres./ Font imatge: Fundació Patrimoni Natural