Instal·len plaques fotovoltaiques d’autoconsum al Poliesportiu de la Maurina i a l’Arxiu Històric

Aquest mes de juny, l’Ajuntament ha iniciat dos dels sis projectes previstos per a la implantació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals. L’objectiu de la iniciativa és augmentar la producció i autoconsum d’energia renovable a la ciutat i alhora reduir la despesa energètica.

D’una banda, han arrencat les obres d’instal·lació Fotovoltaica per a autoconsum en la coberta de l’Arxiu Històric i Comarcal. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Solit Energia SL, per un import de 99.140,49 euros. De l’altra, també s’ha iniciat la instal·lació d’aquest tipus de plaques a la zona esportiva municipal de la Maurina, que ha estat adjudicada a l’empresa Engineering and Tecnology for Life, SL, per un import de 136.856,61 euros. En tots dos casos, el termini d’execució previst és de 3 mesos.

La resta d’intervencions previstes a equipaments municipals ja han estat adjudicades i s’abordaran durant l’estiu, un cop es formalitzin els tràmits administratius inicials. 

Per últim, també s’instal·laran fotovoltaiques al complex municipal de la zona olímpica, on s’ubica el Club Natació Terrassa. L’import de licitació d’aquesta obra és de 607.035,16 euros i l’actuació tindrà una durada de 4 mesos.

Pel que fa al projecte que s’implantarà a la coberta de l’edifici del carrer del Pantà, dona compliment a les intervencions de millora d’eficiència energètica previstes per a l’edifici de l’Antic Ajuntament, subvencionades al 100% pels fons europeus Next Generation.

Impacte mediambiental

En total, doncs, s’instal·laran gairebé 2.000 plaques fotovoltaiques d’autoconsum. Generaran energia elèctrica a partir d’energia solar fotovoltaica de 724 kW de potència nominal. Pel que fa a l’impacte mediambiental, la reducció de la petjada de carboni que suposarà la instal·lació de les plaques fotovoltaiques, la suma dels estalvis dels cinc equipaments ascendeix a 535 tones d’emissions anuals de CO2.

Segons l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya, actualment la ciutat de Terrassa ocupa el tercer lloc en el rànquing de municipis que té més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum. I ho fa amb un total de 1.534, només per darrere de Sant Cugat del Vallès i Barcelona.  

[Font imatge: Ajuntament de Terrassa]