Instal·len sis nous desfibril·ladors a la ciutat

L’Ajuntament de Terrassa ha instal·lat sis nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la ciutat. Amb aquesta ampliació, Terrassa disposa de 43 espais municipals cardioprotegits amb desfibril·ladors, repartits pels set districtes de la ciutat, a més 13 equips mòbils ubicats en cotxes patrulla de la Policia Municipal.

Els DEA fan possible salvar vides en casos com el que va patir ahir un corredor de la Mitja Marató que vva patir una aturada cardiorespiratòria. La ràpida intervenció d’un agent de la Policia Municipal i d’un ciutadà format en RCP, i la posterior utilització d’un DEA, van fer possible salvar la vida d’aquesta persona. I és que el desplegament de desfibril·ladors per tot el territori permet multiplicar les possibilitats de salvar vides en cas de fibril·lació ventricular, una anomalia elèctrica del cor causa de la majoria de morts sobtades. Els DEA i una bona intervenció immediata en maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) incrementen les possibilitats de sobreviure i redueixen les seqüeles en aquests episodis.

Properament el Servei de Salut i Comunitat de l’Ajuntament disposarà d’un altre equip, en aquest cas en servei de préstec per a les entitats que ho sol·licitin quan celebrin actes o esdeveniments eon sigui recomanable disposar d’un d’aquests dispositius.