Instal·len un aparcament tancat per a bicicletes a l’Estació del Nord

Han començat els treballs d’instal·lació d’un aparcament per a bicicletes a l’Estació del Nord, al costat de la sortida dels Ferrocarrils. Serà el segon, el primer s’ubica a l’estació de la Rambla.

Amb aquest servei l’ajuntament vol potenciar la intermodalitat dels dos sistemes de transport, la bici i el tren, a més d’incrementar la seguretat en aquest espai  d’estacionament de llarga durada públic i tancat.

Està previst que es posi en marxa durant el mes de gener, i  tindrà capacitat per a 50 bicicletes i 10 patinets. Funcionarà amb un sistema de registre i control d’accés a través www.parkingverde.com i de l’aplicació mòbil gratuïta Pverde. Les dues plataformes estaran  disponibles les 24 h del dia tot l’any, en català, castellà, anglès i francès.

L’aparcament té un disseny modular i sostenible, conté plaques solars i un aerogenerador per obtenir un alt grau d’eficiència energètica. Es vàlid per a tots els models de bicicletes, amb doble nivell d’aparcament. Disposa d’un sistema de detecció de presència per activar l’enllumenat interior.

L’Ajuntament aposta, així, per incorporar la bicicleta com una de les alternatives de transport més segura i sostenible. Així s’estableix al Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire 2015-2020 i al Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021.

Aquesta mesura també s’emmarca en el desplegament progressiu del nou servei d’aparcaments de bicicletes, Tbicibox, ubicats a prop de les estacions de transport públic.