Intercanvi de retrets en el Ple per les possibles vulneracions del Codi Ètic de l’Ajuntament

El Ple de juny ha viscut moments de molta tensió, amb fortes acusacions personals arran dels dos casos de possibles vulneracions del Codi Ètic. D’una banda, els grups municipals han acordat resoldre l’expedient sancionador obert fa més d’un any contra la regidora Rosa Boladeras. Finalment, tot ha quedat amb una amonestació o advertiment lleu, després que Boladeras fos imputada per contractar el festival de poesia Elixir, quan aquest estava dirigit per una familiar de la regidora de Cultura.

I d’un expedient que queda tancat, a un altre que inicia el seu recorregut. I és que el Ple ha aprovat investigar el cas de la regidora del PSC Josefina Merino, per una possible vulneració de la normativa de contractació. En aquest cas, en el moment de prendre possessió del càrrec públic, Merino no va declarar correctament la seva vinculació amb una empresa contractada per Eco-Equip. Pel partit socialista, es tracta d’una contraofensiva del govern per haver denunciat la situació de Boladeras.

En un Ple en què l’alcalde s’ha hagut d’absentar per motius personals, també s’ha aprovat el projecte «Fem Ajuntament», que ha de permetre adequar la formació, les tasques i els salaris de tots els treballadors municipals en funció de la valoració dels seus llocs de treball. Tal com estava previst, la sessió també ha acordat la construcció de 206 habitatges de lloguer assequible al barri de Torre-sana, l’aprovació de l’ordenança d’ús públic de l’Anella Verda i la supressió de la taxa per adoptar gossos potencialment perillosos al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics.