Interior ja té les claus dels antics jutjats i estudia dur-hi la nova Comissaria General TIC dels Mossos

La Generalitat aposta per dur als antics jutjats la nova Comissaria General de Tecnologies de la Informació i Comunicació dels Mossos d’Esquadra. L’edifici de la Rambla acaba de ser assignat al departament d’Interior després que el de Drets Socials hi renunciés al maig de l’any passat en constatar que no hi obriria una oficina d’Afers Socials i Famílies, motiu pel qual l’havia sol·licitat.

La Comissaria General TIC es va crear al juny arran de la reestructuració de la Direcció General de la Policia que ha de posar el cos de Mossos al dia. Amb dependència directa de la Prefectura, s’encarrega específicament dels sistemes i tecnologies de la informació del cos, la ciberseguretat, les telecomunicacions i les infraestructures digitals.

A banda de la nova comissaria general, Interior estudia també ubicar a la planta baixa dels antics jutjats una Oficina d’Atenció Ciutadana que reculli denúncies de la ciutadania. Òbviament tot anirà condicionat a la inversió que necessiti l’immoble, una valoració que Interior encara no ha fet. Porta catorze anys tencat i presenta un estat de degradació evident.

De tirar-se endavant, el departament haurà de determinar també quin ús es dona a la resta de l’edifici, de 4.200 m2 repartits en cinc plantes i un soterrani.

Una de les opcions, d’entrada no contemplada, podria ser ubicar-hi també una comissaria conjunta de Mossos d’Esquadra i Policia Municipal, que facilitaria la coordinació i l’optimització de recursos dels dos cossos amb una única sala d’emergències telefòniques.

La idea queda recollida en el programa de govern d’aquest mandat i en els programes electorals dels partits de l’executiu, Esquerra, Junts i Tot per Terrassa, que fins i tot ja la proposava als antics jutjats.

Des que les dependències judicials van ser traslladades a la Rambleta del Pare Alegre, al 2009, l’edifici de la Generalitat ha passat per quatre departaments: Justícia, Treball i Drets Socials i, ara, Interior.

Jutjats3

L’edifici té 4.200 metres quadrats repartits en cinc plantes i un soterrani

Jutjats5

L’immoble està tancat des de 2009 i presenta un estat degradació evident

Jutjats4

Els antics jutjats estan enganxats a la Factoria Cultural

Jutjats7