Intervenció ciutadana de La Paparola en el Ple per reclamar al Govern una transformació ecosocial

L’entitat ecologista La Paparola ha intervingut en el Ple de gener per emplaçar al Govern municipal a iniciar el que defineixen com un procés de transició ecosocial. El col·lectiu denuncia que la situació de pandèmia ha fet créixer encara més la crisi climàtica i les desigualtats socials. És per això que La Paparola reclama a l’Ajuntament que aposti més que mai per polítiques que afavoreixin un canvi de dinàmica.

Des de La Paparola qüestionen la necessitat del Quart Cinturó, una infraestructura -diuen- que afecta de ple a l’Anella Verda i que contradiu els termes de la Declaració d’Emergència Climàtica. L’associació ecologista també reclama que es potenciï el reaprofitament alimentari per garantir l’accés de tota la població a una alimentació saludable. Una altra demanda és la que fa referència al projecte urbanístic de la ciutat, oposant-se a construir més habitatges quan n’hi ha molts que es troben buits en mans de grans tenidors. En aquest aspecte, la portaveu del Govern, Núria Marín, ha exposat la línia de mesures que s’estan duent a terme per afavorir les polítiques econòmiques, socials i ambientals.

D’altra banda, en el Ple d’aquest divendres s’ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament a una xarxa local per gestionar les tasques de control de la vespa asiàtica, així com la col·laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya a través d’un conveni únic.