Inversió d’1 milió i mig d’euros per a la modernització dels polígons industrials del Sud

Durant el 2022, l’Ajuntament redactarà un Pla Director per als polígons industrials de la ciutat amb totes les estratègies per millorar aquests espais i fer-los atractius a la instal·lació de noves empreses. I ho farà amb la col·laboració de l’Associació de Polígons i de la Junta de Els Bellots que aportaran la seva proximitat i experiència al Pla.

Mentrestant la Diputació i l’Ajuntament acaben d’invertir més d’1 milió i mig d’euros en la senyalització vertical, unificar la retolació i millorar la seguretat amb una vintena de càmeres en els polígons de sud de la ciutat. D’aquest diners la Diputació n’aporta el 77 per cent mentre que a l’Ajuntament li ha costat uns 350.000 euros.

A Santa Margarida 1 i 2, Can Parellada, Colom 2 i Els Bellots també s’hi han instal·lat 4 recàrregues per a vehicles elèctrics amb un panell solar incorporat. També s’ha actuat a la Masia d’Els Bellots com a centre de serveis de proximitat. Amb una inversió que encara es considera del tot insuficient, l’Ajuntament espera noves edicions del programa d’ajuts de la Diputació.

Es calcula que aquesta inversió tindrà un impacte directe en 541 empreses d’aquests polígons que donen feina a més de 10.000 treballadors. Aquesta és la segona edició del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació amb una inversió global d’uns 30 milions d’euros. L’objectiu és millorar els serveis a les empreses i modernitzar les instal·lacions industrials en infraestructures, promoció i actuacions innovadores.