Investigat un professor de gralla d’Ullastrell per abusos sexuals a menors durant 20 anys

La denúncia presentada per una dona ha destapat un nou cas d’abusos a menors per part d’un professor. La dona va denunciar que un home l’havia violada tres vegades a principis del 2000, quan li feia classes de gralla en una colla de Barberà del Vallès. El cas ha permès destapar-ne deu més, i no es descarten d’altres.

Dos jutjats investiguen el professor de gralla, veí d’Ullastrell, per abusos i agressions sexuals a menors durant els últims 20 anys en diverses colles de cultura popular i tradicional del Vallès, segons informa l’agència ACN. La dona va descobrir a principis d’any que l’acusat era professor de gralla a Ullastrell i va alertar l’Ajuntament. Assegura que l’acusat la va violar tres cops amb penetració quan ella tenia uns 15 anys i l’home en tenia poc més de 30.

Al febrer, l’home va ser arrestat pels Mossos i un jutjat de Terrassa el va deixar en llibertat amb càrrecs. Va haver d’abandonar la colla i es va traslladar a viure a Sabadell. Un jutjat d’aquesta ciutat també l’investiga pels fets comesos a Barberà.

Segons l’ACN, els dos primers casos coneguts van passar a principis dels anys 2000. L’altre és el d’un nen, que aleshores tenia onze anys, a qui el presumpte agressor hauria masturbat. També hi hauria almenys tres abusos més a noies d’entre 12 i 17 anys del grup de grallers d’una colla castellera del Vallès. L’any 2015, quan l’home ja tenia al voltant dels 45 anys, va assetjar una altra noia de la colla de geganters i grallers d’Ullastrell, amb missatges de WhatsApp de contingut sexual, segons una de les denúncies. Els últims casos corresponen al 2017 a la mateixa colla.

L’advocada Marta Llobet, que porta l’acusació de l’Ajuntament i la víctima més greu, ha obert un compte de correu electrònic perquè li arribin directament els casos de noves víctimes: afectats.gralles@gmail.com.