Isaac Albert: “L’Ajuntament no podrà assumir la factura elèctrica si els preus segueixen pujant”

L’Ajuntament ha liquidat el pressupost de l’exercici del 2021 amb 8,5 milions de superàvit. És, aproximadament, la meitat del de l’any passat.

El tinent d’alcalde Isaac Albert ha explicat que gairebé la totalitat del superàvit s’haurà de destinar a pagar la factura energètica de l’Ajuntament, que s’ha encarit enormement per la pujada del gas i, especialment, de la llum. El preu del kilowatt s’ha multiplicat per deu en un any. El tinent d’alcalde ha adevrtit que si la tendència de preus continua a l’alça serà impossible fer front a la factura elèctrica. “L’Ajuntament no podrà assumir la factura elèctrica si els preus segueixen pujant“, ha dit a la comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert.

La crisi energètica també passa factura a diversos projectes i equipaments previstos. Per exemple, el del cobriment de la pista exterior de Can Jofresa. L’Ajuntament ha hagut de fer una transferència de crèdit de 235.000 euros pel sobrecost de les obres, degut a uns panells prefabricats que s’han hagut de canviar i la modificació del col·lector.

El Casal Cívic del Roc Blanc, per la seva banda, també s’ha encarit un 20% per l’increment de costos de les matèries primeres i suposarà, finalment, una despesa de 2,1 milions d’euros. Per fer front al pagament l’Ajuntament ha hagut de modificar el plantejament de les inversions plurianuals del pressupost del 2021.

Albert ha explicat que aquest equipament no és ni serà l’únic condicionat per aquesta conjuntura d’augment de costos. També ha puntualitzat que n’hi ha d’altres que no, com és el cas de la remodelació de l’Estadi Olímpic, que segueix amb el pla i els terminis previstos.