Isabel Marquès tanca la seva etapa com a Síndica de Greuges amb un informe amb 2.170 actuacions al 2022

Isabel Marquès tancarà oficialment la seva tasca com a Síndica Municipal de Greuges de Terrassa aquest divendres amb una intervenció al ple extraordinari sobre l’Estat de la Ciutat. Hi presentarà l’informe d’activitats del 2022, el darrer exercici sota la seva responsabilitat. D’aquesta manera, donarà formalment pas al nou síndic Mustapha Ben El Fassi que, de fet, va assumir el càrrec el passat 16 de febrer.

Pel que fa a les dades, la sindicatura va fer l’any passat 2.710 actuacions. Del total, 2.184 han estat consultes i assessoraments, una xifra que creix any rere any.

De greuges, se’n van obrir 162: 69 estan finalitzats i 93 encara en tràmit. D’aquests, 69 estan pendents de l’informe de l’Ajuntament. El que va originar més expedients va ser la manca de resposta per part del consistori a instàncies presentades per la ciutadania, seguit per multes de trànsit i incompliment d’ordenances.

A més, des de la sindicatura es van engegar actuacions d’ofici per retornar la seguretat als vianants que passen per la vorera del Passeig 22 de Juliol amb carrer Alexandre Galí i per les denúncies veïnals per excés de soroll d’establiments d’oci nocturn a l’avinguda Jaume I.

D’altra banda, a proposta d’alumnes de l’escola Vedruna-Vall es van abordar les problemàtiques existents al parc de Vallparadís per falta de neteja, enllumenat, vigilància, seguretat i fonts d’aigua, així com la remodelació del sistema de recollida d’escombraries i la limitació de la circulació dels patinets elèctrics per les zones de vianants. També l’actuació municipal del reciclatge i la reutilització de la roba per reduir el seu impacte ambiental.

Respecte al funcionament de la Bústia Ètica, Isabel Marquès aprova la revisió que farà l‘Ajuntament per consolidar un model d’integritat institucional, gràcies al conveni signat amb l’Oficina Antifrau de Catalunya. En aquest àmbit, al 2022 van rebre 8 comunicacions i només una va ser admesa a tràmit.