Isabel Martínez estatut europeu

Isabel Martínez participa al Comitè de Regions de la UE per a difondre l’Estatut Europeu de Ciutadania

Isabel Martínez, portaveu i alcaldable de Ciutadans (CS) a Terrassa, ha participat, al costat d’altres alcaldes i regidors de Ciutadans provinents d’unes cinquanta ciutats i pobles espanyols, en el Comitè de Regions de la Unió Europea per a difondre el projecte d‘Estatut Europeu de Ciutadania. L’Estatut Europeu de Ciutadania és una iniciativa que busca reforçar els principals drets que ofereix la pertinença a la Unió i desenvolupar plenament la llibertat de circulació, d’estudi, de treball, en definitiva, reconèixer i explotar al màxim tots els avantatges que ofereix la UE.

És molt important que l’Estatut de la Unió Europea es doni a conèixer entre la població jove de Terrassa que busca oportunitats a Europa”, ha declarat Martínez. “És important que quan estiguin a un altre país estudiant o treballant sàpiguen quins són els seus drets i tinguin coneixement sobre què els proporciona la Unió Europea”, ha afegit.

Per part seva, l’eurodiputada, vicepresidenta de la Comissió de Llibertats Civils de la eurocámara i promotora d’aquesta proposta, Maite Pagazaurtundua, ha declarat que “no podem oblidar que invertir en ciutadania europea és invertir en el millor futur d’Europa. La invasió d’Ucraïna ajuda dolorosament a entendre quin és el valor de la pau i formar part d’alguna cosa que aborda les crisis en els temps difícils”.

En aquest mateix sentit, Pagazurtundua ha exposat que “és el moment d’unir esforços perquè l’Estatut es faci realitat per a reforçar la nostra identitat democràtica comuna i els nostres drets i també afegir alguns nous propis del segle XXI”.

Tenint en compte que el 9 de maig és el Dia de la Unió Europea des de Ciutadans Terrassa portarem una proposta al Ple Municipal, com hem fet altres anys presentant iniciatives per a demostrar que Terrassa és una ciutat compromesa amb els valors europeus”, ha finalitzat Martínez.