Ja és a punt el dispositiu municipal per les eleccions generals de diumenge

Diumenge es celebren eleccions a les corts espanyoles només 56 dies després de les municipals. Com aleshores hi haurà 261 meses repartides en 54 col·legis electorals. Al web de l’Ajuntament o trucant al 010 es pot consultar el col·legi on toca votar.

A Terrassa ho podran fer 158.449 electors, 3.122 més que a les Generals de novembre del 2019. A diferència de les municipals diumenge no podran votar els terrassencs d’altres nacionalitats encara que hi hagi conveni de col·laboració entre estats.

783 persones escollides per sorteig formaran part de les meses electorals. 149 representants de l’administració vetllaran per bon desenvolupament de la jornada i resoldran incidències.

L’excepcionalitat de celebrar-se unes eleccions a ple estiu, amb molta gent de vacances, ha fet que s’hagi disparat tant el vot per correu com les al·legacions per no formar part d’una mesa electoral. Per atendre totes les peticions i garantir l’arribada de les paperetes les oficines de Correus han hagut d’obrir en dissabtes i diumenges.

Aquesta està sent una campanya molt fluixa i a Terrassa els actes electorals es poden comptar amb els dits de la mà.

Fins divendres es pot demanar, per telèfon o correu electrònic, el servei d’acompanyament de Creu Roja a persones amb mobilitat reduïda.

A la circumscripció de Barcelona es podrà escollir entre setze candidatures al Congrés i tretze al Senat.