Ja es coneix la programació del TNT que se celebrarà del 26 al 28 de setembre

El festival Terrassa Noves Tendències, que tindrà lloc del 26 al 28 de setembre a Terrassa, arriba a la seva dotzena edició amb una línia similar a la dels darrers anys. Companyies com Mos Maiorum, Fundación Agrupación colectiva o El canto de la Cabra; creadors com Ada Vilaró, Rubén Ramos Nogueira, Pere Faura o Diana Gadish són alguns dels artistes convidats aquest any. La presentació ha anat a càrrec de la regidora de cultura, Rosa Boladeras, el director del certàmen, Pep Pla, i la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa.

També hi han participat diferents artistes i creadors dels cinc espectacles coproduïts pel TNT. En xifres, seran més de 30 espectacles en 19 espais diferents de la ciutat, amb l’objectiu de fer arribar les noves tendències a tot tipus de públic, de dins i de fora de Terrassa. La programació té dues línies temàtiques diferenciades, relacionades amb els viatges i amb la perspectiva de gènere. La regidora de cultura, Rosa Boladeras, ha iniciat la seva intervenció disculpant a l’alcalde de Terrassa, ja que estava prevista la seva assistència.

Malauradament es trobava a la taula de feminicidis convocada d’urgència per l’assassinat masclista que s’ha produït al matí. També ha demanat fer un minut de silenci en memòria de la víctima. La regidora ha volgut destacar la vocació internacional de festival, així com agrair la tasca al seu director, Pep Pla, que aquest any deixa el càrrec i, per tant, aquest serà el seu darrer TNT. La imatge de l’edició d’enguany, una trituradora de paper, és també una metàfora d’aquesta nova etapa que comença per al festival més atrevit i irreverent del panorama escènic català.

Relleu en la direcció del CAET

L’actor i director de teatre, Pep Pla, ja va tancar la seva etapa al capdavant del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, el CAET, el passat 31 de desembre. També ho farà ara amb aquest proper Festival TNT. De moment continua vacant el lloc de responsable del CAET. L’ajuntament convocarà la plaça el pròxim setembre i hores d’ara està estudiant les bases del concurs.