Ja és obert el nou pont de la C58 que dobla els carrils de circulació a la riera de les Arenes

A primera hora d’aquest matí ha entrat en servei el nou viaducte de la C58 que travessa la riera de les Arenes en direcció Nord. Les obres van començar al maig del 2019 i havien d’haver acabat l’any passat, un retard en certa mesura atribuïble a la pandèmia. El pont té 128 metres de longitud i passa per sobre de l’avinguda del Vallès.


Amb un pressupost de 14 milions d’euros, l’actuació és la darrera fase de l’ampliació de l’autopista entre la Ronda Oest de Sabadell i Can Parellada, que passa de dos carrils a tenir-ne quatre. Des de la incorporació de Sant Quirze, dos dels carrils formen una calçada lateral per distribuir les entrades i sortides mentre que els dos del tronc central serveixen pel trànsit de pas en direcció Manresa.

La sortida 19, després de la Riera, per accedir als vials Oest de l’avinguda del Vallès i a Parc Vallès, ha quedat anul·lada des del tronc central i només s’hi pot accedir des de la calçada lateral.


Ara s’entra en la fase final de les obres, amb les tasques d’enllumenat, senyalització i abalisament, quedant l’ampliació completada a principis de l’any que ve.

Segons el govern català gairebé la meitat dels 48.000 vehicles que circulen diàriament per aquest tram de la C58 en sentit Nord passaran pels dos carrils de la nova calçada lateral, garantint la fluïdesa dels dos troncals.

Fa dos anys van entrar en servei els 6 quilòmetres d’ampliació de la mateixa C58 en sentit Barcelona, entre Terrassa Est i la connexió amb l’AP-7, amb un cost de 14,6 milions d’euros. La Generalitat calcula que quan entri en servei el tram del Quart Cinturó fins a Abrera, el trànsit per l’autopista augmentarà.

L’ampliació de la C58 és una eterna reivindicació del territori que ha de posar fi a les congestions habituals en hores punta.