Ja es poden demanar els abonaments gratuïts per a Rodalies

Des d’aquest dilluns 8 d’agost ja es poden sol·licitar els abonaments de transport gratuïts per a Renfe que incorporen la bonificació aprovada pel govern espanyol per als serveis de rodalies, mitjana distància i Avant. De moment, i per evitar col·lapses, el procés tan sols permet el registre per part dels usuaris i usuàries, però no serà fins al 24 d’agost que es començaran a rebre els títols multiviatge. Serà aleshores, a més, quan caldrà abonar el dipòsit corresponent. És a dir, de 10 euros per als abonaments de rodalies i de 20 euros per als serveis de mitjana distància. El registre es pot tramitar a la web o a l’aplicació de Renfe, tot i que també es pot demanar a les màquines d’autovenda i les taquilles de les estacions.

Al final del període, que té vigència de quatre mesos, el dipòsit abonat serà retornat a l’usuari o usuària sempre que aquest hagi realitzat un mínim de quatre viatges mensuals. És a dir, un total de 16 viatges de setembre a desembre.

La mesura inclou totes les línies de Rodalies que operen a Catalunya, entre elles la R4 de Sant Vicenç de Calders a Manresa.

Recordem que el Consell de Ministres va aprovar l’1 d’agost que els abonaments de rodalies i de mitjana distància siguin gratuïts durant els últims quatre mesos de l’any. La mesura complementa la bonificació del 30% dels preus de transport urbans i que les comunitats poden complementar fins al 50%, com s’ha fet a Catalunya.