Un estudiant del Cingle supera les PAU amb un 9,6, la nota més alta de la UAB

Més del 96% dels 33.944 estudiants catalans que van fer les proves d’accés a la universitat (PAU) al juny les han superat (28.196 és el nombre exacte d’estudiants que han aprovat) i la nota mitjana d’aquests exàmens ha estat del 6,617.

En aquesta convocatòria 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat per superar les proves amb una nota igual o superior a 9. Entre ells, figuren 16 terrassencs, i un d’ells, alumne del Centre d’Ensenyaments Secundaris Cingle,  ha obtingut un 9,6 (la nota més alta de la UAB). L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 19 de juliol a Barcelona. La resta d’alumnes que han obtingut un 9 o més, provenen de l’Institut Terrassa, Montserrat Roig, Can Jofresa, Tecnos, Petit Estel-La Nova i Mare de Déu del Carme.

Les notes de les proves es poden consultar per Internet al portal https://accesuniversitat.gencat.cat.  La qualificació obtinguda en la fase general de la selectivitat equival a un 40% de la nota final i la mitjana de l’expedient de Batxillerat el 60% restant. Així, la mitjana d’accés a la universitat és de 7,093.

Les notes de tall per accedir als diferents graus que s’imparteixen a les universitats catalanes es coneixeran però, el 12 de juliol.

L’any passat, la nota més alta d’accés va ser la del doble grau de Física i Matemàtiques que s’imparteix a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb un 13,32.