Ja es pot participar a la primera cursa solidària virtual per commemorar el Dia de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebra el 3 de desembre. En aquesta ocasió s’ha preparat una programació d’actes oberts a tota la ciutadania i que giren entorn del dret a l’esport. Les activitats s’han organitzat des de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, de la qual en forma part l’Ajuntament, i tindran lloc entre el 19 de novembre i el 3 de desembre amb un format participatiu i majoritàriament virtual a causa de la situació sanitària.

Ja es pot participar a la primera Cursa solidària virtual per les Capacitats Diverses, que convida la ciutadania a sortir al carrer i sumar quilòmetres a peu, rodant o en bici per fer visibles les persones amb capacitats diverses.        Les persones que vulguin participar i seguir l’evolució de la cursa ho poden fer a través de la pàgina web
http://cursacapacitatsdiverses.wordpress.com/, on es publicaran fotografies de les persones participants i sumarà quilòmetres en un mapa interactiu amb totes les contribucions individuals a la cursa. L’objectiu és sumar els 2.500 quilòmetres que van des de Terrassa fins a la ciutat de Nikopol (Ucraïna), un municipi que comparteix vincles solidaris i de cooperació amb Terrassa gràcies al treball de diverses entitats de la ciutat.

D’altra banda, es pot visitar una exposició virtual amb les més de 50 propostes recollides durant el primer Concurs de disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que va tenir lloc al mes de maig. La mostra es pot trobar fins al 3 de desembre a la pàgina web https://peopleartfactory.com/g/dipd2020. El disseny guanyador del concurs del cartell del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat 2020, ‘El trencaclosques de la diversitat’, de Victor Paredes, es podrà veure també als carrers de la ciutat en diferents espais publicitaris.

La commemoració finalitzarà el dijous 3 de desembre amb un acte que s’emetrà pel canal Youtube de l’Ajuntament de Terrassa i que inclourà, entre altres, parlaments institucionals, l’emissió del manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i la participació de diferents testimonis de la Cursa per les Capacitats Diverses. L’acte serà conduït pel presentador Jordi Dueso. El mateix 3 de desembre s’il·luminarà de taronja la façana del consistori.

Més informació: https://www.terrassa.cat/dia-internacional-discapacitat-2020