Ja està operativa la nova bústia automatitzada per retornar els llibres a la BCT

Aquesta és la primera persona que fa servir la nova bústia per retornar documents totalment automatitzada de la Biblioteca Central de Terrassa. La nova màquina ha entrat en funcionament aquest dimarts al matí i és la darrera peça del nou sistema de tecnologia per radiofreqüència que s’ha implantat en aquest equipament. Així, les persones usuàries poden estalviar-se les cues i no passar pel taulell per fer préstecs, renovacions o retornar llibres de forma totalment autònoma.

La BCT va col•locar tres punts d’autopréstec al vestíbul a principis d’agost. I ara el circuït es tanca amb la bústia de retorn. La nova màquina instal•lada a la façana exterior de l’edifici té capacitat per esborrar els préstecs un cop retornats els llibres i classificar-los. Estarà operativa les 24 hores del dia.

El sistema també contempla un nou arc de seguretat per radiofreqüència que substitueix el magnètic que hi havia fins ara.

La mesura forma part del conjunt d’accions previstes en el marc del nou pla municipal del servei bibliotecari 2018-2025. El canvi de sistema ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació i la inversió de l’Ajuntament.