Ja ha començat la prova pilot de 3 mesos del servei de parades intermèdies del Bus de Nit

Divendres va començar la prova pilot de parades intermèdies del Bus de Nit. Aquest nou servei pretén millorar la seguretat i la mobilitat de determinats col•lectius (dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat), en els seus recorreguts nocturns.

Aquests col•lectius poden sol•licitar parades intermèdies, només de baixada, entre dues parades fixes de la ruta, per baixar del bus més a prop de casa.

Aquesta iniciativa, que ja es duu a terme a altres ciutats de l’Estat, és fruit de la incorporació de la perspectiva de gènere a l’anàlisi de mobilitat de les persones i de la constatació que les dones tenen una percepció de major inseguretat en determinats espais públics, especialment en horari nocturn.

En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament va aprovar al gener de 2018, a proposta del Grup Municipal de la CUP, una moció per estudiar la implantació d’aquestes parades intermèdies, i facilitar així, la mobilitat de les dones en qualsevol espai i a qualsevol hora i garantir la seva seguretat.

Un cop l’Ajuntament i Transports Municipals d’Ègara SA (TMESA) van avaluar la viabilitat de la proposta es va creure convenient ampliar els col•lectius que podien beneficiar-se’n.

La prova pilot tindrà una durada de tres mesos. A mitjans de setembre, es farà una valoració del funcionament del servei al llarg d’aquest període.

El Bus de Nit es va implantar al març de 2007. Funciona divendres, dissabtes i vigílies de festius de 22:20 a 4:15.