Ja han arribat a Terrassa uns 200 ucraïnesos que fugen de la guerra

Dels 8 milions de persones desplaçades o refugiades que es calcula ha provocat la guerra d’Ucraïna, Creu Roja n’ha atès a unes 700.000 des de les entitats locals dels països de l’entorn. A Catalunya l’entitat solidària ha allotjat a 5.700 persones de les més de 10.000 que han arribat des de l’inici del conflicte. Són dades que junt amb les de l’Ajuntament s’han exposat aquest dimecres a la Taula Local per a les persones refugiades.

Aquest òrgan sorgit de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional arran de la crisi de Síria, s’ha reunit a l’Arxiu Històric de Terrassa amb caràcter extraordinari, per exposar totes aquelles accions que s’estant fent des de la ciutat. A Terrassa, el punt d’informació per a les persones refugiades d’Ucraïna ha atès a unes 130 persones, gairebé la meitat de les quals, dones amb menors.

El punt d’atenció de l’Atri de l’Ajuntament assessora a les persones per regularitzar la seva situació i pels tràmits per l’empadronament, els serveis de salut, els ajuts socials i l’escolarització si hi ha menors. També es fan cursos de llengua i coneixement del territori i s’intenta cobrir les necessitats de cada cas particular. Creu Roja s’encarrega sobretot de la situació habitacional a tot Catalunya.

Refugiats Ucraïna 2

Ucraina 1