Ja han començat les obres al Passeig Comte d’Ègara finançades amb els Next Generation

Una mobilitat més sostenible, segura i intel·ligent. Aquest és l’objectiu comú dels 24 projectes subvencionats pels Next Generation que s’acaben de presentar. 8,8 milions provenen d’Europa i 3,2 els aporta l’Ajuntament.

Les primeres actuacions s’inicien aquest gener (però també n’hi haurà que comencin a l’abril i altres al juny). Quan finalitzin, la ciutat tindrà uns eixos per a vianants clars i intuïtius.

De les actuacions imminents destaquen 4, les que afecten els carrers Cervantes, Col·legi i Font Vella i el Passeig Comte d’Ègara i que ocuparan tot el primer trimestre. Al Passeig, la de més envergadura i amb un pressupost de 540.000 ja són visibles els treballs. Es vol donar continuïtat a l’illa de vianants amb un vial nord de plataforma única i amb més arbrat, entre altres coses.

Al carrer Font Vella, entre Sant Pau i Passeig, 319.000 euros per fer-lo de plataforma única i donar continuïtat a tota l’àrea de vianants. Cervantes té un pressupost de 175.158 euros per ampliar voreres, reduir el pendent, entre altres millores, entre Giralt i Serrà i Mare de Déu dels Àngels.

I al carrer Col·legi, 120.098 euros per millores en urbanització, seguretat i ampliar les voreres en el tram que va entre carrer del Vall i Carretera Montcada.

També es comença a actuar aquest gener sobre 50 voreres i cruïlles de gairebé tots els barris per millorar la seguretat i la biodiversitat urbana. Només aquest punt té un pressupost d’1 milió 650 mil euros.

Als carrers Galileu i Arquimedes es començaran les feines de pintura per ampliar l’espai dels vianants, eliminar pilones i treballar l’esquema d’aparcament (acabaran al març o a l’abril). També s’actuarà sobre Renaixement, Pitàgores i Cavall Bernat.

A l’abril s’actuarà sobre els carrers del Forn i del Vall i al juny, a la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i els carrers Mina i Sant Francesc.

Al gener també s’instal·laran 10 marquesines i es milloren 5 parades d’autobús ampliant les voreres.

Al juny, quan s’acabi el curs també s’actuarà a l’entorn de 6 escoles (Cim, Ponent, Ramon y Cajal, Vapor, Marquès Casals  i França).

Cruïlles semaforitzades (Doctor Cistaré/Avinguda de Béjar, Ronda Ponent/Maria Auxiliadora i carretera de Montcada/Miquel Servet) i radars són altres mesures que milloren la seguretat.

Next Generation 5 Next Generation 4 Next Generation 3 Next Generation 1

Next Generation

Col·legi inici obres Next Generation