Jan Franquesa, bronze al primer Mundial de Globus: «Si n’hi hagués un segon, m’encantaria tornar-hi a participar»

El Jan Franquesa estudia enginyeria a la facultat de la UPC a Terrassa. I també és el guanyador de la medalla de bronze al primer Mundial de Globus de la història. L’streamer Ibai Llanos i el futbolista Gerard Piqué van organitzar a mitjans d’octubre aquesta peculiar competició, convertint en espectacle audiovisual un joc tan simple com habitual entre la mainada: evitar que un globus arribi a tocar a terra. El torneig va enfrontar 32 països d’arreu del món i el representant espanyol va ser aquest jove de Valldoreix. Quan el van avisar que havia estat l’escollit, en una trucada que va rebre mentre era a classe, no s’ho podia creure.

Al Mundial de Globus, el Jan va superar eliminatòries eliminant Uruguai, Cuba i el Marroc, fins que a semifinals va caure davant el Perú, la que seria finalment la selecció campiona. Al partit pel bronze l’estudiant de Terrassa es va imposar al Brasil 6 a 4, fet que va celebrar amb un salt mortal enrere. I és que el Jan també és gimnasta, un fet que creu que el pot haver ajudat a obtenir aquest resultat. Però el que té més clar és que, si hi torna a haver Mundial de Globus, s’hi tornarà a presentar.

Tot i que encara ho té pendent de cobrar, el premi pel tercer lloc eren 1.400€. Aquest primer Mundial de Globus, celebrat a Port Aventura, va generar tal expectació a les xarxes que va arribar a assolir uns pics d’audiència de 600.000 espectadors simultanis.