Jaume Bosquet en poesia i Dolors Olivència en contes guanyen els Premis Ciutat de Terrassa

Des d’aquest any els cinc premis literaris amb participació municipal es lliuren de forma conjunta en una Festa de les Lletres, celebrada al Teatre Alegria en la primera edició. Els convoquen Amics de les Arts i Joventuts Musicals, l’Ateneu Terrassenc i l’Associació LGTBIA+ en col·laboració amb l’Ajuntament.

Amb ‘Peus de cedre’ Jaume Bosquet ha guanyat el 19è Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català. L’obra serà publicada en un llibre editat per Pagès Editors. Dolors Olivència ha estat la guanyadora del 4t Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català amb ‘No tenim remei’. El publicarà Voliana Edicions, que dota el premi amb 1.000 euros.

Pel què fa al 13è Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, Sònia Guillén ha guanyat el primer premi amb ‘Fupar’, dotat amb 300 euros, Eulàlia Fornells el segon amb ‘Aquella mirada’ i Marcel Bartomeus el tercer amb ‘La gallineta cega’. A l’abril es publicarà un llibre virtual amb les deu obres finalistes.

La 3a edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a menors de 30 anys ha tingut dos guanyadors. Marc Baltà per ‘La pell esquinçada’ en la categoria de poesia escrita i Carol Priego per ‘En patis de sol i gessamí’ en la de poesia visual. Cadascun rep una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per la Festa de les Lletres de l’any que ve.

Finalment el Concurs Literari LGTBIA+ en la seva 6a edició l’ha guanyat Sandra Mateos per l’obra ‘Amores de trinchera’, dotat amb 150 euros. Antonia Viedma ha obtingut el segon premi amb ‘Audentis Fortuna Iuvat’ i María Antonia Caballero el tercer per ‘Carta de desamor a Lucía’.

Entre lliuraments de premis s’han s’han llegit poemes d’Agustí Bartra i Marta Pessarrodona i contes d’Anna Murià. També s’han representat els projectes guanyadors de l’edició de l’any passat del Premi de Poesia per a joves.